3 voordelen bij het kopen van een tweedehands auto

De aanschaf van een blitse sportauto is voor vele mensen de ultieme droom. De kans is vrij groot dat je dat verlanglijst gevoel bij een tweedehands vierwieler niet hebt als je een auto koopt bij een particuliere verkoper of bij een dealer zoals RP Automotive Halderberge. Maar dat is de waarheid geweld aan doen. Tweedehands auto’s hebben wel degelijk heel wat voordelen ten opzichte van de fonkelnieuwe exemplaren. We zetten 3 grote voordelen even op een rijtje.

#1. Het prijskaartje is onderhandelbaar en de ecologische voetafdruk

Een van de grootste voordelen van een tweedehandsauto is dat je over de prijs van de wagen als potentiƫle koper kan onderhandelen in tegenstelling met een nieuwe auto. Je drukt de prijs van de auto bij de onderhandelingen wanneer bijvoorbeeld het voertuig schade vertoont na een ongeval. De dag van vandaag speelt de ecologische voetafdruk eveneens een grote rol. De recyclage van een auto kan hierbij een handje helpen.

2. Je spaart geld met een tweedehands auto

Het prijsverschil tussen een een nieuwe auto of een tweedehandswagen is tegenwoordig vrij groot. In de huidige economische omstandigheden is dit een factor die in de beslissing meespeelt. Wie de voorkeur geeft aan een tweedehandsauto heeft overigens de mogelijkheid om een iets luxueuzer of beter modeltype te kiezen dankzij het geld dat wordt bespaard. Heel veel tweedehands autodealers beschikken over een bijkomende troef dat de wagens worden verkocht met fabrieksgarantie. Op dat vlak kan de koper op beide oren slapen en hoeft zich geen zorgen te maken voor mogelijke mankementen die bij de aankoop zouden optreden. Bij de meeste tweedehands auto’s en zeker de vierwielers die drie jaar of ouder zijn, krijg je een garantie voor minimum 1 jaar.

3. Uiterst geschikt voor beginnende bestuurders

Een kleine tip waar niet iedereen rekening mee houdt. Een tweedehands auto is uiterst geschikt voor iemand die onder de categorie beginnende bestuurder valt. Het is een publiek geheim dat een fonkelnieuwe auto niet altijd even handig is voor een beginnende bestuurder die pas zijn rijbewijs heeft behaald. Je denkt misschien al goed te kunnen rijden, maar bepaalde verkeerssituaties ben je wellicht nog niet tegengekomen tijdens de rij instructielessen. Daarnaast is een ongeluk krijgen als beginnende bestuurder nooit een leuke ervaring. En dan denken we nog niet aan onvermijdelijke krassen op de auto. Bij de aankoop van een tweedehandsauto hoef je je daar minder zorgen over maken.